5 грудня, після успішного запуску ракети Falcon 9 її маршову ступінь не вдалося повернути на стартовий майданчик.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що при гальмуванні почалось розбалансування ступені. Відразу ж після виявлення проблеми інженери прийняли рішення про пасадку у відкритому океані у мисі Канаверал.

Ступінь плавуча - потоне.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

У свою чергу Маск вже відзначив, що з незрозумілих причин відмовив гідравлічний насос, який повинен розкривати одну із гальмівних решіток у необхідне положення.

"Здається, ступінь не пошкоджена і передає дані. Відправлений корабель, щоб виловити її", - написав він.

Разом з тим варто відзначити, що компанія SpaceX побила власні рекорди за кількістю запусків за рік і кількістю доставлених на орбіту супутників за один раз. Швидше за все, навіть NASA найближчим часом не зможе обійти компанія за кількістю запущених супутників у відкритий космос.

Ракета Falcon 9 була запущена 3 грудня з військової бази Ванденберг у Каліфорнії. Ракета підняла на низьку орбіту одразу 64 супутника місії Spaceflight SSO-A, що стало найбільшою місією на сьогоднішній день.

Цей запуск став 19-м у 2018 році. Таким чином, SpaceX встановила для себе ще один рекорд за кількістю запусків ракет за рік. Варто відзначити, що ракети багаторазові, і більшість з них успішно повертатися на Землю, щоб продовжувати відправлення цінного вантажу в космос.

Нагадаємо, що Маск, глава SpaceX раніше повідомив, що з імовірністю 70% він полетить з першими колонізаторами Марса, для створення колонії на Червоній планеті. Будемо сподіватися, що відомий інженер не помилився в розрахунках.

Крім того варто додати, що NASA проведе велику перевірку в компаніях Boeing і SpaceX через відеоролик, на якому підприємець Ілон Маск п'є віскі і курить марихуану.

Співробітники космічного агентства мають намір простежити, як в корпораціях організований робочий процес і чи дотримуються правила безпеки.

Варто відзначити, що на початку вересня Ілон Маск виступив в прямому ефірі популярного американського подкасту The Joe Rogan Experience. Він обговорював технології, бізнес і суспільство, вживаючи перед камерою алкоголь і марихуану.

Нагадаємо, вчені вирішили "перекроїти" кордон космосу.

Також "Знай.ua", Мей Маск розкрила свої секрети.

Також "Знай.ua" писав, що глава NASA поставив Маску жорсткий ультиматум.

Як Ілон Маск визнав українські космічні розробки кращими в світі