Мінфін США продовжив термін дії тимчасових ліцензій на діяльність компаній, підконтрольних російському олиграху Дерипасці до 21 січня.

Міністерство фінансів США продовжило термін дії тимчасових ліцензій на діяльність компаній EN+ Group, Rusal і Групи Газ російського бізнесмена Олега Дерипаски.

Термін продовжили з 7 до 21 січня 2019 року.

Це рішення подовжує для американських інвесторів термін закриття контрактів та операцій з акціями російських компаній, що потрапили під американські санкції.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

6 квітня цього року США ввели нові санкції проти російських олігархів і компаній, в тому числі - проти Дерипаски (контролює 48,13% компанії Rusal) і Віктора Вексельберга (разом з партнерами він контролює 26,5% Rusal). Також ввели санкції проти компаній, які вони контролюють.

Потрапляння в санкційний список означає блокування активів у США і заборону на будь-який бізнес з цими компаніями для американських громадян, включаючи будь-які операції з борговими та дольовими інструментами.

Мінфін США спочатку дав місяць на продаж акцій і боргових інструментів цих компаній і два місяці на завершення діючих контрактів. Обмеження повинні були вступити в чинность 7 травня і 5 червня відповідно. Однак потім ці терміни неодноразово продовжувалися.

В вересні Мінфін США дозволив клієнтам Rusal укладати нові контракти без ризику вторинних для них санкцій.

Нагадаємо, раніше у Трампа пообіцяли скасувати санкції Росії. Вашингтон готовий скасувати антиросійські санкції, але тільки при виконанні певних умов. За словами представника Вашингтона, санкції триватимуть до повного виконання Москвою своїх зобов'язань в рамках Мінська, а пов'язані з Кримом санкції — до повернення півострова Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Трамп вибрав нового скандального генпрокурора. Президент США Дональд Трамп в п'ятницю висунув кандидатуру Вільяма Барра на посаду генпрокурора США, він уже обіймав при Джорджі Буші-старшому.

"Знай.uа" писав, що олігархів Путіна оголосили "небажаними" в Європі, ганьба на весь світ. Організатори щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія) не запросили на захід трьох російських бізнесменів, які знаходяться під санкціями США. За даними джерел, фактично відсторонені від участі у заході глава ВТБ Андрій Костін, власник групи "Ренова" Віктор Вексельберг і співвласник Rusal Олег Дерипаска.