Гонитва за привабливою зовнішністю для жінок інколи обертається страшними наслідками. Замість омріяного відображення у дзеркалі, так звані "уколи краси" можуть легко спотворити вас, якщо бути необережними.

Ось, наприклад, як красуня Біллі. Після візиту до косметолога вона зрозуміла: щось не так, симптоми змусили замислитися:

"Мої губи збільшилися настільки, що стали виглядати так, ніби збиралися лопнути. Верхня губа була величезною, а нижня - торкалася підборіддя. Я була як людина-слон", - розповіла клієнтка.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Вона подзвонила "спеціалісту" і він порадив негайно їхати в лікарню. Там Біллі не змогла пояснити, що з нею сталося: до того моменту вона просто не могла говорити.

За сім годин очікування жертві косметології нарешті зробили уколи стероїдів і ввели знеболювальне. На наступний ранок настало помітне полегшення. Губи вже зменшилися в розмірі, але сильно боліли. Порвалася шкіра звисала клаптями.

Дивіться: жертва "уколів краси"

Вона така, до речі, не одна. У виборів фахівця та препарату треба бути надто сумлінним, тому що наслідків не бракує, ось основні з них:

Синці

Найпоширеніший побічний ефект від уколів, який проявляється у переважної більшості - синці (в той же день або через добу після введення ботокса). Поява синця спровокована самим уколом, а не введеним препаратом.

З ймовірністю 99,9% синці залишаться, якщо до процедури ви приймали препарати, що розріджують кров (аспірин, ібупрофен, вітамін Е). Так що, плануючи похід до косметолога, за два тижні припиніть приймати подібні ліки.

Почервоніння і набряклість

Після ін'єкцій протягом декількох діб може залишатися відчутна набряклість, почервоніння, а також з'явитися біль. При цьому ховати всі видимі симптоми під косметикою не можна. Стримувати неприємні відчуття можна тільки за допомогою спеціальних лікувальних мазей і холодних компресів.

Асиметрія

Ботокс іноді вводять для корекції асиметрії обличя, однак не завжди бажаний ефект досягається.

Перший час після процедури асиметрія може посилитися, наприклад, опуститися повіко, "підстрибнути" брова і ін. Ризик цього побічного ефекту збільшується при інтенсивному припливі крові до обличчя.

М'язовий параліч

Параліч може зберегтися від тижня до декількох місяців, проте за цей час буде заподіювати масу незручностей. Зокрема, ви можете тимчасово перестати посміхатися, морщитися, хмуритися.

У більш важких випадках, коли токсин опускається вниз у віддалені від місця ін'єкції м'язи, може трапитися параліч дихальних м'язів, м'язів гортані та ін.

Дивіться: Хто зі знаменитостей робить "уколи краси"?

Нагадаємо, оприлюднено топ-5 найгріховніших знаків Зодіку.Як повідомляв "Знай.ua", Полякова навчила доньку найголовнішому. Також "Знай.ua" писав, жінка випадково змила в унітаз обручку, подаровану чоловіком на річницю.