12 грудня окружний суд Нью-Йорка засудив колишнього адвоката президента США Дональда Трампа Майкла Коена до трьох років в'язниці. Рішення ухвалив федеральний суддя Манхеттена.

Майкл Коен раніше визнав свою провину в фінансових махінаціях та інших злочинах. Про це повідомляє Associated Press.

Перед винесенням вироку обвинувачений заявив, що вірність Трампу була його помилкою, а почувши вирок, - похитав головою і закрив очі.

Колишнього особистого адвоката президента США Дональда Трампа засудили до 36 місяців тюремного ув'язнення. Майкла Коена визнали винним в ухиленні від сплати податків, порушення закону про фінансування виборчої кампанії і надання неправдивої інформації Конгресу.

За версією слідства, Коен брав участь в таємній передачі 130 тисяч доларів двом жінкам - порноактрисі Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал, які взяли гроші в обмін на мовчання про любовний зв'язок з Трампом. Також він збрехав Конгресу про будівельні плани президента США в Москві.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Прокурори стверджують, що президент США особисто доручив Коену передати кошти жінкам. Обвинувачення вважає, що тим самим вони обидва порушили закон про фінансування виборчої кампанії, згідно з яким суми платежів повинні розкриватися і не можуть перевищувати 2700 доларів на людину.

52-річний Коен визнав себе винним в обох діяннях.

Натомість Дональд Трамп заперечує свою провину, називаючи платежі жінкам "приватною транзакцією". Його адвокат Руді Джуліані наполягає, що платіж був спрямований на відновлення репутації, а не на порятунок передвиборної кандидатури.

Варто зазначити, що Коен працював з Трампом з 2007 року. У червні 2018 року президент США заявив, що більше не співпрацює з адвокатом.

9 квітня 2018 року агенти Федерального бюро розслідувань в Нью-Йорку обшукали офіс Коена, вилучивши електронну переписку і податкові документи. Представники адвоката визнали, що такі дії "частково" пов'язані з розслідуванням про втручання РФ у американські вибори, яким з травня 2017 року керує спецпрокурор США Роберт Мюллер.

Нагадаємо, Майкл Коен, колишній адвокат президента США Дональда Трампа, визнав свою провину за вісьмома пунктами звинувачення і під присягою заявив, що пішов на злочин за дорученням Трампа. Коен зізнався у податковому шахрайстві, фінансових махінаціях і порушенні закону про фінансування президентських кампаній.

Як повідомляв портал Знай.ua, колишньому керівнику виборчого штабу Дональда Трампа – Манафорту, призначать покарання 8 лютого в суді Олександрії в США.

Також Знай.ua писав, визнання провини Манафорта і Коена може призвести до імпічменту а то і до суду над самим Трампом.