Авіакомпанія Aeromexico розслідує інцидент, під час якого дрон врізався в лайнер Boeing-737, коли літак наближався до місця призначення в Тіхуані, Мексика, на кордоні з США. На відео з кабіни пілота чути, як один з них говорить про «досить гучний вибух» і просить оцінити збиток носу літака.

«Точна причина все ще розслідується», — йдеться в заяві Aeromexico, передає "Хайтек".

"Літак приземлився нормально, і безпека пасажирів не була порушена".

Потенційний удар безпілотника викликав побоювання, що дрони можуть завдавати шкоди літакам і пасажирам, які знаходяться в них. У той час як більшість країн забороняють політ безпілотників в повітрі, їх не можна відстежити на радарі. Крім того, багато користувачів пристроїв не знають правил або не слідують їм.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

До сьогоднішнього дня Національна рада з безпеки транспорту США розслідувала одне підтверджене зіткнення в повітрі з участю безпілотника. У вересні 2017 року армійський вертоліт зіткнувся з невеликим пристроєм в штаті Нью-Йорк, проте це завдало йому незначних збитків.

У дослідженні 2017 року, заснованому на комп'ютерних моделях, FAA прийшло до висновку, що безпілотники будуть наносити літакам більший збиток, ніж птахи аналогічного розміру, оскільки вони містять металеві деталі. Дослідження показало, що можливе значне пошкодження вітрового скла, крил та хвостових поверхонь літаків. Однак, судячи з тексту, пошкодження невеликого аматорського безпілотника не може бути катастрофічним.

Нагадаємо, в Москві під час презентації разбилось аеротаксі, вартість якого становить 12 млн рублів (близько 500 тисяч грн).

Як повідомляв портал Знай.uа, у Росії зійшов з рейок поїзд з військовою технікою.

Також Знай.uа писав, що у Росії під виглядом брендового одягу здають в оренду дітей.