За листуванням у комунікаційній мережі дипломатів Європейського Союзу кілька років шпигували кіберзлочинці.

Вони зламали мережу та отримали доступ до матеріалів. Втручання помітила компанія з кібербезпеки Area 1, передає видання The New York Times.

Зазначається, що хакери читали опис зустрічі президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна в Гельсінкі. Також вони отримали доступ до детального звіту та аналізу дискусії між європейськими офіційними особами і президентом Китаю Сі Цзіньпіном.

За словами експертів, методи кіберзлочинців нагадують ті, що використовує елітний підрозділ Народно-визвольної армії Китаю.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Повідомлення копіювали з захищеної мережі і розміщали на відкритому інтернет-сайті, який був створений під час атаки", - йдеться у повідомленні.

Крім того, видання зазначило, що хакери мають у своєму розпорядженні понад 1100 повідомлень європейських дипломатів, серед яких підсумки про бесіди з лідерами Саудівської Аравії, Ізраїлю та інших країн, які були поширені у всьому ЄС.

Нагадаємо, хакери виявили слабке місце в iOS 12.1 на iPhone.

Як повідомляв "Знай.ua", хакери зламали Hitman 2 ще до релізу.

Також "Знай.ua" писав про те, що Apple змусив найбільшу соцмережу видалити "полуничку".