Подвійне убивство туристок з Європи у Марокко можуть розцінити як терорризм.

Таку підозру висунули поліцейські. Про це пповідмила Aljazeera.

Зазначається, що обезголовлені тіла 24-річної датчанки Луїзи Вестерагер Йесперсен і 28-річної норвежки Марен Уеланд знайдені 17 грудня в лісі в Атлаських горах, де зупинилися з наметом дівчата.

Згодом в інтернеті з'явився відеозапис вбивства однієї з туристок, на якому чоловік відрізає жінці голову чимось схожим на кухонний ніж. А голос за кадром каже: "Це за Сирію. Ось голови ваших богів".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У свою чергу, розвідка Данії вказує, що за вбивство можуть нести відповідальність прихильники терористичного угрупування «Ісламська держава».

Генпрокурор Марокко раніше повідомив, що підозрюваний у вбивстві, заарештований в головному туристичному центрі Марракеша, був членом угруповання бойовиків, але не назвав організацію. На даний момент заарештовано вже четверо підозрюваних.

Нагадаємо, курдські бійці провели жорстокі бої за захоплення останнього сирійського міста - Хаджина. Наступ підтримала авіація коаліції під керівництвом США. Однак терористи ще контролюють кілька навколишніх сіл поблизку іракського кордону на сході Сирії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ізраїль і Росія домовилися по Сирії, і це може мати серйозні наслідки для регіону, а також відобразиться на Україні.

Також "Знай.uа" писав, що Ізраїль почне бомбити Росію, але при одній умові. Ізраїль готовий відкрити вогонь по російських систем протиповітряної оборони С-300 в Сирії, яку нещодавно накрили авіаударами США, Великобританія і Франція, якщо вони будуть використані проти Ізраїлю.