У Фінляндії найбільший у світі корабель, який призначений для монтажу і перевезення бурових платформ, а також для прокладки підводних трубопроводів Pioneering Spirit, розпочав будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Північний потік-2
Північний потік-2

За інформацією європейських журналістів, судно почало роботу ще у вересні 2018 року. У найближчі місяці 510-кілометрову ділянку газопроводу судно Solitaire укладатиме в південній частині Швеції. Також відомо, що на сьогоднішній день побудовано близько 370 км газопроводу.

Північний потік-2
Північний потік-2

Варто нагадати, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, знизила тариф на транспортування газу вдвічі, про що повідомила її голова Оксана Кривенко.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

З повідомлення випливає, що таке рішення призведе до зниження вартості імпортного газу, який купує і споживає Україна, на 6 доларів. Крім того, такий стан справ зовсім невигідний для Росії, оскільки запуск нею газопроводу в обхід нашої країни стає недоцільним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НКРЕПУ знизила тарифи для точок входу і виходу газотранспортної системи в два рази. Цю інформацію повідомила голова НКРЕПУ Оксана Кривенко. Вона зазначила, що після встановлених тарифів кінцева ціна газу на оптовому ринку знизиться на 6 доларів.

На її думку, зниження тарифів призведе до збільшення завантаженості газопроводів і газосховищ, задіяних у постачанні палива на український ринок.

Нагадаємо, Сенат США разом з Трампом поріжуть "Північний потік-2" на метал.

Як повідомляв Знай.uа Путін заборонив показувати росіянам курс рубля: все гірше ніж здавалося.

Знай.uа писав, у Німеччині заявили, що Північний потік-2 Путіна розколює Європу: морський монстр.