У Єрусалимі помер останній учасник повстання у Варшавському гетто Симха Ротем (Ратайзер). Ротем помер у віці 94 років.

Симха Ротем, відомий під псевдонімом "Казик", був членом підпільної Єврейської бойової організації. Разом з іншими бійцями Ротему вдалося підняти повстання в Варшавському гетто в квітні 1943 року. Повстання тривало майже місяць. Потім сили повсталих були придушені, почалася депортація євреїв у табори смерті. Частини підпільників, в тому числі і Ротему, вдалося втекти з гетто каналізаційних тунелях.

Як повідомляє Deutsche Welle, Ротем також брав участь у Варшавському повстанні 1944 року. У 1946 році він переїхав в Єрусалим. Там він працював у промисловості та в торгівлі, видав кілька книг про Варшавському гетто, працював у комісії музею "Отрута ва-Шем", збираючи дані про праведників народів світу.

Похорон героя єврейського Опору призначені на 24 грудня. У Ротема в Єрусалимі залишилися сестра, двоє синів і п'ять онуків. Президент і прем'єр-міністр Ізраїлю принесли співчуття родині народного героя.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, дагерротипіст, запалювач, викрадач трупів та інші незвичайні професії, зникли назавжди.

Раніше Знай.ua повідомляв, безглузді правила вагітних минулого століття, які не можуть не розсмішити сучасну людину.

Також Знай.ua писав, як український сценарист спокусив доньку Сталіна: 23 роки різниці, 10 років таборів і пара ляпасів.