У Карпатах збереглося унікальне місце, про яке мольфари попереджали туристів. Мова йде про озеро Несамовите, розташоване на висоті 1750 м на схилі гори Туркул (Чорногірський хребет).

Про це повідомляють "Новини України".

Дістатися туди мріють багато любителі пригод, щоб перевірити місцеву легенду. Припускають, що в цих водах юнаки і дівчата дуже часто топилися від нещасної любові. Тому сюди не можна кидати каміння або навіть голосно говорити поруч: накличете біду і природні катаклізми. Але відчайдушні журналісти спробували піти проти правил.

Однак закінчилося це страшно: відразу після їх від'їзду сусідній курорт Драгобрат посеред літа завалило снігом. Експедиція негайно доставила рятувальників, дітей і дорослих додому. Але якби це не вдалося, то вони б точно загинули непідготовлені до опадів серед гір.

Популярні новини зараз
Графіки відключень: коли українців знову переведуть на погодинне електропостачання Перші снігопади: українці попередили про погоду ТЦК почали працювати по-іншому: як тепер відбуваються перевірки на вулицях Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Озеро Несамовите довжиною 88, шириною 45, глибину 1,5 м і за формою трохи нагадує Антарктиду. Живиться атмосферними опадами, взимку замерзає.

Скептики, звичайно, не вірять в легенди місцевих. А даремно. Саме тут, за переказами, "народжується град і збираються душі грішників". Окультні наміри Гітлера позначали на карті, і серед них була ця точка в Карпатах.

Як відомо, фашисти збиралися виготовити кліматичне зброю, щоб "вбивати без війни", і цікавились здібностями мольфарів.

Але українські гори не такі вже прості. Гітлер і його люди туди так і не дісталися. Кажуть, що той, хто наважиться викликати гнів володарів озера, неодмінно отримає у "подарунок" негоду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені усього світу вважали, що це неможливо, але – нікому не відомий український історик Юрій Кнорозов розшифрував писемність майя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", індіанські міста інків відомі не тільки своїми таємницями. Тут знаходяться одні з найбільш небезпечних стежок світу.

"Знай.uа" писав, що Афон був своєрідною державою в державі, куди не допускалися жінки, а ченці користувалися значною свободою.