Останнім часом все частіше виникають розмови про можливе захоплення Кремлем сусідньої Білорусі, і одним із фактів називають те, що стосунки між "братніми" країнами різко погіршились.

Про те, чому Лукашенко різко відвернувся від Путіна, розповів український журналіст Віталій Портников.

Він зазначив, що економічна ситуація в Росії продовжує погіршуватися, а це значить, що у Кремля більше немає зайвих грошей на підтримку одного зі своїх найближчих союзників – Білорусі.

Портников зазначає, що білоруського президента Олександра Лукашенка така ситуація не влаштовує: йому не потрібна "братська країна", яка не може "годувати" Білорусь і навіть замислюється про ліквідацію її державності.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Журналіст звертає увагу на те, що за підсумками своїх недавніх переговорів 25 грудня Путін і Лукашенко не випустили спільну заяву, що вказує на те, що їм не вдалося домовитися.

За словами Портнікова, останнім часом в Росії все частіше критикують білоруського президента. Так, перший віце-прем’єр і міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що росіяни з білорусами "не такі вже й брати", натякнувши на те, що Лукашенко нібито заважає інтеграції Білорусі та Росії.

Портников зазначає, що в ситуації, що склалася для Білорусі було б краще розірвати «братський» зв’язок з Росією, однак журналіст визнає, що зараз Олександр Лукашенко вже навряд чи знайде для себе іншого подібного спонсора.

"Відомо, що білоруський президент традиційно підвищує ставки перед переговорами з російським колегою – тому що розуміє, що все, в кінцевому рахунку, залежить від Путіна, а не від чиновників. Але неясно навіть не те, чи поступиться в цей раз російський президент білоруському, а те, чи насправді є у Путіна кошти для таких поступок", – написав журналіст.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що більше не вважає Росію братською країною.

Як повідомляв портал Знай.ua, Росія може безперешкодно захопити сусідню Білорусь в будь-який момент і ніхто не буде проти.

Також Знай.ua писав, дивну поведінку Путіна на зустрічі з Лукашенком зняли на відео