У Франції вибухнула суспільно-політична криза, єдиним виходом з якої є відставка діючого французького президента Еммануеля Макрона.

Про це заявила європейський оглядач Марі Пьюдеба у спеціальному коментарі кореспонденту ГолосUA.

За словами експерта, протести так званих "жовтих жилетів" будуть припинені лише після того, як керівник П'ятої Республіки остаточно складе свої повноваження, а уряд оголосить про повну реорганізацію Кабміну.

"Не потрібно бути маститим політологом, щоб констатувати, що нинішня влада в Парижі виявилася не в змозі врегулювати виниклі фінансові проблеми пересічних французів. Цілком очевидно, що протестні акції у Франції триватимуть і надалі, і якщо Макрон не покине свого крісла, цю країну чекає дефолт", - вважає європейський оглядач.

В той же час, Пьюдеба висловила сумнів, що діючий французький президент добровільно залишить посаду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, багатотисячні маніфестації "жовтих жилетів" почалися 17 листопада нинішнього року. Спочатку протестувальники вимагали скасування податок на бензин і дизельне паливо, потім демонстранти висунули політичний ультиматум.

Згідно з офіційною інформацією, в результаті вуличних зіткнень загинули 12 людей, більше тисячі отримали поранення, арештовані понад дві тисячі активістів.

Як повідомляв портал Знай.ua, нова хвиля протестів "жовтих жилетів" накрила ще три міста: демонстранти вимагають відставки президента Емануеля Макрона і нових виборів.

Маніфестації розпочались у Марселі, Тулузі та Бордо. Одну з найбільших акцій організували в центрі Парижа на Монмартрі, тому поліція посилено охороняє і Версаль.

Також Знай.ua писав, проти "жовтих жилетів" застосували сльозогінний газ