Із суботи, 29 грудня, рішення Ради Європейського Союзу продовжити санкції проти Россії вступає в силу.

Ця інформація була оприлюднена в Офіційному журналі ЄС.

Рішення продовжити санкції за "дестабілізацію ситуації в Україні" було прийнято 21 грудня. Антиросійські "обмежувальні заходи" триватимуть до 31 липня 2019 року.

У тексті рішення йдеться, що санкції мають на меті повну реалізацію мінських угод з боку Росії.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, із закінченням воєнного стану у середу, 26 грудня, Україна анонсувала введення нових санкцій проти РФ, які досить відчутно вдарять по Росії.

Про це розповів ЗМІ виконавчий виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов.

За словами екперта, нові антиросійські санкції, які ввела Україна у зв'язку з ситуацією в Керченській протоці, відчутно торкнуться росіян. Особливо середньої ланки, що має бізнес-інтереси в Україні.

"Присутність російського бізнесу в Україні з 2013 року дуже впало – з 35% до 8%. Основна частина залишилася в банківській сфері. Зокрема, дочки російських банків, у які РФ вклала великі гроші, щоб вони не збанкрутували. Де-юре вони під санкціями, але поки присутні. Росія хоче їх потім продати. Також залишилися деякі російські торгові марки", – підкреслює Олександр Леонов.

Також портал раніше писав, президент України Петро Порошенко розповів, хто увійде в санкційний список України проти Росії. Про це президент заявив під час засідання Ради держави національної безпеки і оборони, говориться в пресс-службе.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 26 грудня ввела додаткові санкції проти Росії.

Також Знай.uа писав про те, що Кабінет міністрів України прийняв надважливе рішення про заборону ввезення російських товарів.