В Австралії на південно-східному узбережжі більше 2,5 тисяч людей серйозно постраждали від нашестя отруйних фізалій (зовні дуже нагадують медуз). Відомо, що люди отримали опіки різних ступенів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню австралійського видання Вrisbane Times, що посилається на дані місцевих рятувальників.

За інформацією служби порятунку, за останні кілька днів від физалий постраждали 2360 людей. Частину з них госпіталізували до лікарні у стані анафілактичного шоку. Причиною викиду цих істот на берег є дуже сильний вітер.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відомо також, що служба порятунку штату випустила попередження для відпочиваючих, що пропонує утриматися від купання і відпочинку біля південного узбережжя Квінсленда. Ряд пляжів в містах Голд-Кост, Кулангатта і Саншайн-Кост повністю закрито для відвідування.

До речі, фізалії - це колонії поліпоїдних особин, що зовні нагадують медузу, широко відомі під назвою "португальський кораблик".

Варто нагадати, що смертоносна пожежа спалахнула в житловому будинку в місті недалеко від Барселони в іспанській автономній області Каталонія. Про це пише The Guardian з посиланням на повідомлення місцевих рятувальних служб. Жертвами пожежі стали троє людей, ще кілька отримали поранення в результаті займання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що харків'яни зіткнулися з дуже неприємними погодними примхами. Так, у місті через нічні морози та денних відлиг на дахах будівель з'явилися тонни крижаних брил. Місцеві жителі задаються питанням, хто повинен ліквідувати небезпеку, і куди скаржитися, якщо отримали травми. На будинку одного з місцевих жителів, щорічно з'являються великі брили льоду, Під час відлиги, навіть з під'їзду виходити страшно.

"Ну, звичайно страшно ходити. Ось висять бурульки з балкона, висять бурульки з даху. Ось, зробили сітку, щоб коли люди ходять в магазин. Ну, така проблема. Так збиваю, але все одно страшно ходити", – скаржиться мешканець будинку Сергій Бобок.

Нагадаємо, квест-кімната стала могилою для компанії підлітків: жахлива смерть перелякала всю країну.

Як повідомляв Знай.uа на Львівщині 9-річна дитина підірвався на петарду: підібрав на вулиці, каліцтво на все життя.

Знай.uа писав, у Києві горів триповерховий палац: пожежники рятували Mercedes.