Король Малайзії Мухаммад V в неділю, 6 січня, відрікся від королівського престолу. Про це заявили в королівському палаці, в курсі новинне агентство Reuters. Для Малайзії це унікальний випадок – ні один монарх раніше, за всю історію країни, не залишав трон достроково, і тим більше добровільно.

Мухаммад V зійшов на королівський престол у грудні 2016 рік. Оскільки Малайзія є конституційною виборною монархією, а короля тут обирають раз у п'ять років, у Мухаммада залишалося ще 2 роки на те, щоб правити країною. Однак він не став користуватися своїми повноваженнями, а залишив престол без пояснення причин, пишуть ЗМІ.

В офіційному повідомленні про його зречення від престолу не пояснюється, з чим пов'язаний такий крок малайзійського монарха, а представники королівського палацу поки не давали офіційних коментарів, уточнює Reuters.

У заяві лише зазначається, що король висловив вдячність прем'єр-міністру і уряду Малайзії, а також Раді правителів. Саме ця рада, що складається з дев'яти султанів-керівників штатів країни, раз у п'ятиріччя обирає малайзійського монарха.

Мухаммад V представляв султанат і штату Келантан. "Його величність готується повернутися в Келантан, щоб бути разом з народом Келантану заради його спокою й розвитку, а також поліпшення життя населення", - цитує заяву королівського палацу видання The Straits Times.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, Зникло 239 осіб: Малайзія оприлюднила результати розслідування трагедії Боїнга-777.

У понеділок, 30 липня, Малайзія оприлюднила звіт про хід розслідування зникнення в 2014 році літака рейсу малазійських авіаліній MH370 прямував з Куала-Лумпура в Пекін.

Як свідчать дані звіту, слідчим поки не вдалося встановити причину зникнення літака. Звіт містить 1500 сторінок хід розслідування, передає The Guardian.

Нагадаємо, уряд Нідерландів заявив, що бачить підстав для залучення України до відповідальності за катастрофу літака рейсу MH17 у небі над Донбасом

Малайзія, Китай і Австралія зупинили пошуки літака рейсу малайзійських авіаліній MH370 в січні 2017 року після 1046 днів операції.

Як повідомляв портал "Знай.uа" малайці втратили в небі черговий літак – в небі над країною пропав літак Королівських повітряних сил.

"Знай.uа" писав, що Єврорада закликав Росію визнати відповідальність за збитий над Донецькою областю літак MH17.