У сусідній Польщі відтепер працівники з низькою кваліфікацією отримують підвищену зарплатню.

Після сплати усіх податків, працівник "чистими" на руки отримує 1634 злотих, або 12020 гривень. Такі підвищення діють з нового року. Про це повідомляють "Вести" з посиланням на розпорядження уряду Польщі.

Зазначається, що з початку 2019 року мінімальна зарплата в Польщі зросла до 2250 злотих або 16550 грн за курсом, що на 7,1% (150 злотих) більше, ніж в попередньому році.

Польський Кабмін окрім мінімальних місячних окладів, також переглянув і погодинні ставки.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"З 1 січня 2019 року мінімальна валова ставка становить 14,7 злотих за годину, тобто близько 100 грн. "Чистими" після сплати податків це становить близько 10,7 злотих за годину, або ж 73-74 грн", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що встановлена ​​законодавчо мінімальна зарплата, як помісячна, так і погодинна, не поширюється на цивільно-правові договори. Наприклад, на договори по комісійній оплаті праці.

"Працівники, які мають оклад на рівні мінімальної зарплати, працюють повний робочий день. У разі неповної зайнятості (неповний робочий день, 1/4 часу) мінімальна заробітна плата вираховується пропорційно до відпрацьованого часу," -повідомляється.

Також підвищення мінімалки позитивно відзначиться на розмірі вихідної допомоги у разі звільнення працівника. Тепер роботодавець зобов'язаний буде видавати не більше 15 мінімальних валових зарплат, тобто 33750 злотих (248,3 тис. грн).

"У Польщі за невиплату належної зарплати Національна інспекція праці може оштрафувати роботодавця на суму від 1 тисячі до 30 тисяч злотих", - зазначається.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український уряд планує продовжити в 2019 роботу по всім соціальним напрямами і обіцяє змінити життя кожного українця.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Польщі вирішили піти назустріч українцям і полегшити життя заробітчанам. В автоматах по всій країні анонсовано введення української мови, тому проблем з придбанням квитків на проїзд в громадському транспорті відтепер не буде.

Також "Знай.uа" писав, що відомий український комік і шоумен, а тепер і кандидат у президенти України Володимир Зеленський показав, яким чином найкраще боротися з корупцією.