Дедалі частіше жителькам королівства надають нові права у рамках соціальних і економічних реформ.

Відтепер вагітні жінки в Саудівській Аравії більше не зобов'язані отримувати згоду опікунів чоловічої статі (чоловіків, батьків або братів) при виборі того чи іншого способу дітонародження.

Тепер саудівські жінки самі будуть вирішувати, чи робити їм кесарів розтин або народжувати природним шляхом, передає kommersant з посиланням на видання The National.

Крім того, тепер жінкам не потрібно буде отримувати підпис опікунів, щоб дізнатися у лікаря ймовірну дату пологів або будь-яку інформацію про свою вагітність. Також жінки можуть самостійно вибрати, хто з родичів або друзів буде знаходитися поряд з ними під час пологів. Про нові правила Міністерство охорони здоров'я Саудівської Аравії оголосило на цьому тижні. Повний перелік нововведень опублікований у аккаунті відомства в Twitter.

"Жінкам дозволяється пересуватися під час пологів (ходити), якщо немає протипоказань за станом здоров'я", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Останнім часом мешканкам королівства надають все більше прав у рамках соціальних і економічних реформ, що проводяться наслідним принцом Мохаммедом бен Салманом.

Зокрема, жінкам дозволили відвідувати футбольні матчі і працювати за деякими спеціальностями, раніше недоступнимими. Влада Саудівської Аравії також зобов'язала повідомляти жінок про розлучення по СМС.

Нагадаємо, вагітний чоловік розповів, як готується до пологів. Мужчина-трансгендер при операції по зміні статі вирішив залишити собі жіночі репродуктивні органи і тепер виношує дитину.

Раніше Знай.ua повідомляв, що згідно з опитуванням, лише 1% українців готові змиритися з нетрадиційною орієнтацією свого родича.

Також Знай.ua писав, найкрасивіша учасниця шоу "Топ-модель по українськи" Софі Берідзе розповіла про зміну статі.