Як повідомляє "DW", відтепер в столиці Німеччини 8 марта (жіночий день) - офіційне свято. Законопроект був прийнятий в четвер, 24-го січня.

Із присутніх 147 депутатів 87 проголосували "за", 60 - "проти". Законопроект був запропонований земельним урядом, сформованим соціал-демократами разом з Лівою партією і "Зеленими".

У минулому році в різних регіонах Німеччини були введені нові вихідні дні. На півночі країни, де більшість населення - протестанти, офіційним святом був визнаний День Реформації (свято, що відзначається християнськими церквами 31 жовтня - в пам'ять про 31 жовтня 1517 року, коли Мартін Лютер розіслав свої знамениті 95 тез місцевим єпископам, щоб вони виступили проти індульгенцій і прибив їх до дверей церкви у Віттенберзі - подія, що вважається офіційним початком Реформації в Європі.

У Тюрінгії, в свою чергу, вихідним днем ​​зробили Міжнародний день захисту дітей (перше червня). Місто Берлін - єдиний, де офіційним вихідним і святковим днем ​​став день 8 березня.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Вперше пропозицію зробити 8 березня вихідним днем ​​було висунуто соціалістка Копенгагена в 1910 році під проводом відомої комуністки і борця за права жінок Клари Цеткін. Нагадаємо, що її близька подруга, комуністка і феміністка Роза Люксембург, була убита німецькими ультраправими пострілом в скроню. Труп Рози Люксембург був скинутий в Ландверскій канал.

В Україні 8 березня до сих пір вважається святковим і вихідним днем. Однак, у зв'язку з декомунізацією, свято емансипації жінок в будь-який момент можуть скасувати і зробити звичайним, буденних днем.

Нагадаємо, що також "Знай.ua" писав про те, як 8 березня 2018 року в центрі Ужгорода на учасниць акції за рівність і права жінок напали з фарбою червоного кольору.

Також "Знай.ua" повідомляв, що міжнародні організації пообіцяли покарати радикалів, які напали на жіночий марш в чотирьох містах України.

Крім того, "Знай.ua" писав про напад на активісток Жіночого Маршу в Києві. Як мінімум п'ятеро жінок постраждало після закінчення маршу. Про це розповіла організаторка маршу, Олена Шевченко.