Відому британську жінку-депутата Фіону Онасанью взяли під варту на 3 місяці. Вона набрехала поліцейським, щоб уникнути штрафів за перевищеня швидкості.

Як повідомляє The Times, жінка-депутат перевищила швидкість до 41 милі за годину в зоні, де законом дозволяється їхати зі швидкістю не більше 30 миль за годину. Також 35-річна Фіона Онасанья збрехала поліцейським про те, що автомобілем керував її брат.

У липні 2017 року, через 9 днів після інциденту, який зафіксували поліцейські, депутат від Лейбористської партії Великобританії отримала лист про можливе судове переслідування. Вона дозволила рідному брату підробити свій підпис і зазначити водієм автомобіля колишнього орендаря. Коли депутата Онасанью допитувала поліція, 2 листопада 2017 року, вона збрехала про свою непричетність.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто зауважити, що Фіона Онасанья стала першою жінкою-депутатом, якій дали 3 місяці тюремного ув'язнення. Також вона перший депутат за останні 28 років, якого посадили у Великобританії.

Партія, в якій перебувала Онасанья, виключила її зі свого списку, але під час укладення вона продовжуватиме отримувати зарплату, яка становить трохи більше 77 000 фунтів стерлінгів.

Оскільки депутата від Лейбористської партії засудили лише на 3 місяці, найімовірніше, вона не відмовиться від своєї посади. Депутати автоматично позбуваються мандата тільки в тому випадку, якщо їх було засуджено більш ніж на рік.

Найімовірніше Фіона Онасанья проведе у в'язниці лише половину терміну, бо у неї є право на домашній арешт. Ця практика доволі популярна у Великобританії. Претендувати на домашній арешт можуть ув'язнені, які відбувають покарання строком від трьох місяців до чотирьох років, але за умови носіння електронного браслета і дотримання комендантської години.

Нагадаємо, що королева Єлизавета II порушила правила

Як повідомляв Знай.ua, відомі депутати порушували закони

Також Знай.ua писав, на що витрачають гроші жінки-депутатки