Аму Хаджі належить антидосягнення в Книзі рекордів Гіннеса, він не мився протягом 60 років. За цей час він не те що жодного разу не сходив в душ або лазню, але і взагалі не наближався до води.

Цікаво, що його ім'я перекладається з фарсі як: "людина, яка нічого не збирається змінювати у своєму щасливому бутті".

На околиці села стоїть його будинок, в якому всього три з половиною стіни. В спекотному кліматі більшого і не потрібно.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Більшу частину часу Аму Хаджі проводить біля свого будинку-розвалюхи, де мирно гріється на сонці і продовжує обростати брудом.

Спить Аму у виритій в землі ямі, яка нагадує могильну, місцеві жителі навіть обклали її для нього цеглою.

Принципово відмовившись від миття, за роки він перетворився на подобу міфічного мешканця підземелля: його шкіра, вкрита товстим шаром бруду і пластами епідермісу, і за кольором, і по текстурі нагадує зморщений покрив слона.

Аму Хаджі вже 80 років. Він перестав митися в 20, з якої причини говорити знімальній групі чоловік відмовляється.

"Люди кілька разів пропонували мені помитися в їх будинках, але, на щастя, мені завжди вдавалося втекти", - поділився Аму Хаджі своєю радістю.

Свої дні Аму проводить однаково. Набиває товсту сталеву трубу тютюном, розкурює і сідає роздивлятися перехожих.

Дивакуватий старий страшенно ображається, коли жителі села чи цікаві туристи приносять йому в дар свіжі магазинні продукти, тому що полюбляє ласувати делікатесами власного виробництва.

Найчастіше в цій якості виступають підсмажені на вогні підгнилі тушки дохлих дикобразів або інших мешкають у цій місцевості тварин. До речі, щоб уникнути зневоднення старий у день випиває до 5 літрів мутної рідини з брудних водойм, калюж і т. д.

Його головний скарб – ця металева водопровідна труба, з якої він курить гній, мабуть в раціон місцевих тварин входить певна трава, яку можна палити.

Однак, Аму ніколи не відмовляється від сигарет, які курить цілими пучками.

Іншим скарбом старого є брудне автомобільне дзеркало заднього виду, дивлячись в яке він вирішує, чи не настала пора привести себе до ладу.

Під цим дійством мається на увазі зняття з лахміття одягу великих шматків бруду, а також перукарські процедури – Аму просто підпалює все зайве.

Іранець носить той одяг, який приносять жителі сусіднього села, а в морозні зимові місяці навіть одягає шолом.

Можна подумати, що Аму нещасний, але це далеко не так. Не маючи нічого Аму безмірно щасливий жити своїм життям, в якому він ні від кого не залежить, і від нього нічого не залежить.

До речі, у Аму Хадж є конкуренти на звання найбруднішої людини у світі. В Індії чоловік Кайлаш Сінгх не торкався до води і мила протягом 40 років, і хоча йому ще далеко до побиття рекорду іранця, але шанси є.

Нагадаємо, жінка 20 років живе в озері і боїться сонячних променів. Навіть вчені не можуть пояснити, в чому справа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лікар з 20-річним стажем виявився вампіром-разтиначем з фальшивим дипломом.

Також "Знай.uа" писав, 40-річна жінка з Австралії нещодавно пережила найжорсткішу пригоду в своєму житті. Протягом 6 днів їй довелося виживати в пустелі під розпеченим сонцем, після того, як повернула не туди.