Папа Римський Франциск вперше підтвердив факт існування випадку, коли черниць утримували як секс-рабинь. Понтифік визнав наявність диких випадків, коли представники духовенства сексуально знущалися з черницями. Про це повідомляє BBC News Україна.

Глава Католицької церкви підтвердив факт існування випадку, коли черниць утримували як секс-рабинь. За словами святішого отця Франциска, його попередникові - Бенедикту XVI - у свій час навіть довелося закрити одну з згромаджень черниць, які стали жертвами насильства з боку священиків.

"Папа Бенедикт мав сміливість розпустити конгрегацію, яка заразилася рабством - навіть сексуальним рабством, влаштованим частиною церковників", - наголосив Папа Римський Франциск.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як йдеться у повідомленні, це перший випадок, коли Франциск публічно визнав існування проблеми сексуального насильства над черницями у Католицькій церкві.

За його словами, Ватикан докладе максимум зусиль, аби вирішити цю проблему. Однак досі вона є невирішеною. І в окремих регіонах є більш поширеною, ніж в інших, над черницями до цих пір чинять наругу.

Нагадаємо, Папа Римський закликав молодь бути ближче до Бога: клікни і молися. Папа Римський представив додаток для молитв. Папа Римський Франциск особисто представив розробку нового релігійного сайту й додатка "Натисни і молись" (Click to pray), приуроченого до Дня католицької молоді.

За словами Папи, інтернет і соцмережі розширили можливості для спілкування з Богом. Святий престол готує послання до Всесвітнього дня соціальних комунікацій на наступному тижні.

Як повідомляв Знай.ua, Папа Римський урочисто привітав всіх з Різдвом: на честь спільності між християнами.

Також Знай.ua писав, про історію та традиції Святвечеру християн. Напередодні Різдва молодь ходить по домівках і співає колядки.