Неймовірні і таємничі снігові рулони, які красувалися прямо посеред полів, помітили мешканці Англії.

Снігові рулони нагадують тюки сіна, рулети або великі бублики.

Так Брайан Бэйлісс, що живе в графстві Вілтшир, виявив дивні снігові роли на власному полі. За його словами, спочатку він подумав, що ці химерні конструкції зліпили якісь жартівники. Однак, чоловік не виявив жодних слідів на снігу. Про це повідомляє ВВС.

Рідкісне метеорологічне явище схвилювало англійців, тому вони звернулися до експертів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як з'ясувалося, це великі снігові тюки, які утворюються при певних погодних умовах завдяки силі вітру і гравітації.

Подібні рулони снігу виникають, коли сніг покриває кригу, але не прилипає до нього. При цьому сніг повинен бути пухнастим і пухким, а температура повітря - трохи вище нуля.

Також вітер повинен бути достатньо сильним, щоб переміщувати сніг, але не надто сильним, щоб ці рулони змогли сформуватися і не розлетітися.

Сам 51-річний Бэйлісс, який служить лісничим, каже, що за все своє життя, ніколи не бачив нічого подібного.

"Я міг дивитися через них наскрізь, і це просто не вкладалося у мене в голові", - говорить Брайан Бэйлисс. Він сфотографував ці снігові рулони на світанку в суботу.

Як зазначив метеоролог Іен Фергюссон, погодні умови, необхідні для виникнення снігових рулонів, виникають надзвичайно рідко. За його словами, при вдалому збігу погодних умов снігові рулони з'являються, в основному, на пологих пагорбах чи озерах.

Варто відзначити, що на початку січня подібний феномен був виявлений на полі для гольфу в ісландському місті Храпнфйордур, неподалік від Рейк'явіка.

Geplaatst door Vallarstarfsmenn Keilis op Donderdag 24 januari 2019

Нагадаємо, користувачі Instagram запустили незвичайний флешмоб під назвою #дубакчеллендж. Він присвячений суворим зимовим морозам. Його ініціювали жителі Сибіру. Температура повітря на цій території опустилася нижче мінус 30 градусів за Цельсієм.

Як повідомляв портал "Знай.uа", поліцію Моксвілла засипали дзвінки від очевидців, які нібито бачили снігову людину в довколишній лісистій місцевості.

Також "Знай.uа" писав, взимку Японія за традицією потерпає від рясних снігопадів. Однак, для цієї країни сніг – це не катастрофа. За допомогою нього можна добряче заробити. Зимовий туризм популярний у тому числі і через чисті дороги, які чистить снігоприбиральна техніка.