Представники благодійної організації з захисту прав тварин Humane Society International (HSI) врятували сотні собак і цуценят від гострих ножів південнокорейських м'ясників.

Протягом восьми років убога ферма в Хогнгсоне стала місцем для розведення різних порід собак не тільки в якості домашніх вихованців, але й джерела м'яса, повідомляє Daily Mail.

Близько 200 порід, серед яких чихуахуахуа, коргі, хаскі, йоркширські тер'єри, пуделі, шпиці, ши-тсу і французькі бульдоги містилися в тісних іржавих клітках на забій.

Тварин утримували в жахливих умовах

Активісти виявили цуценят в клітинах з дротяними підлогами і невикористовуваними шинами для ізоляції. "М'ясних собак" тримали на вулиці в морозну погоду.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У багатьох тварин знайшли необроблені рани або деформовані лапи. Всьому виною незручні і антисанітарні умови, в яких утримували тварин. У багатьох тварин навіть не було поїлок.

Оскільки ферма функціонувала як для розведення м'ясних собак, так і в якості щенячого заводу, всі тварини, яких не продали, відправляли на бійню.

У деяких тварин не було навіть поїлок

Активісти HSI відвідували ферму кілька разів. Їм вдалося пересунути деякі клітини в приміщенні, також укласти солому на підлогу.

Після довгих переговорів з місцевим фермером, HSI нарешті змогла врятувати собак на цьому тижні.

За словами власника Лі Санг-гу (Lee Sang-gu), він давно прагнув закрити ферму, так як торгівля собачим м'ясом стає все менш прибутковою.

На фермі виявили сотні різних порід

Слід зазначити, що споживання собачого м'яса в Південній Кореї поступово знижується, особливо серед молодого покоління.

Сам власник собачої ферми стверджує, що йому соромно бути "таким" фермером, а його власна родина не схвалювала його зарабаток.

Активісти HSI вчасно врятували тварин

"Всі мої доньки і дружина хочуть, щоб я його закрив, їм ніколи не подобалася ця ферма", — заявляє владец.

Двісті врятованих собак тепер будуть переправлені в США і Канаду, де за ними будуть доглядати представники HSI.

Тепер тварин чекає новий дім

Нагадаємо, можуть улюбленці прискорити одужання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", собаки і сільськогосподарські тварини можуть надавати сприятливий ефект на здоров'я.

Також "Знай.uа" писав, що собаки покращують якість життя людей, які страждають від діабету першого типу.