В результаті нападу терориста-смертника на автобус з бійцями Корпусу вартових Ісламської революції на сході Ірані загинули щонайменше 20 осіб.

Про це повідомляє іранське агентство Fars.

Наразі вже відомо, що напад стався у південно-східній провінції Систан і Балучистан, розташованої на кордоні з Пакистаном, в якій проживає в основному сунітська етнічна група белуджів.

Відзначається, що терорист-смертник підірвав автомобіль з вибухівкою, який знаходився поблизу автомусу з військовими.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За даними місцевих ЗМІ, загинула 41 людина - військові та цивільні, ще близько 20 осіб отримали поранення.

Разом з тим варто відзначити, що українські бійці у складі стабілізаційної місії ООН в Республіці Конго показали, де раки зимують, місцевим терористам.

Разом зі зведеними силами кількох африканських країн, українські льотчики на ударних Мі-24 і багатоцільових Мі-8 провели операцію "Скорпіон". Бійці ліквідовували позиції бойовиків в джунглях цієї африканської країни.

Зазначається, що необхідність в операції "викликана черговою активізацією бойовиків ADF".

"Союзні демократичні сили" (Allied Democratic Forces, ADF) - воююче з владою Конго угруповання, має в союзниках "Ісламську державу" і вважається в країні терористичною. Бойовики атакують підрозділи армії Конго, миротворців ООН, співробітників НГО, які борються з епідемією Ебола, а також нападають на цивільне населення", - пояснюють військові.

В операції взяли участь підрозділи спецназу Гватемали і Танзанії, піхота з Малаві і льотчики вертольотів Atlas Oryx з ПАР.

"Передислокацію наземних передових підрозділів забезпечували Мі-8 ВСУ, а військові на Мі-24 знищували позицій бойовиків з повітря", - зазначається.

Терористичні угрупування, в ході операції, обстріляли вертольоти ЗСУ з автоматів. Проте особовий склад загону не постраждав, авіатехніка серйозних пошкоджень не отримала. На заключному етапі наземні сили "зачистили" район.

Нагадаємо, здичавілі бойовики підірвали автобус з поліцейськими.

Як повідомляв "Знай.ua", Ізраїль розбомбив картонний "Панцир" Путіна в Сирії.

Також "Знай.ua" писав, що у Росії ІД влаштувала подвійний теракт.

Президент США оголосив перемогу над "Ісламською державою" в Сирії