Померла знаменита британська письменниця Андреа Леві. Її твори були дуже популярні. Деякі з них навіть екранізували, картини мали приголомшливий успіх.

Про це повідомляє iNews.

Жінка довго лікувала рак. Боротьба виявилася безуспішною. Письменниця померла у віці 62 років. У своїй прощальній публікації редактор письменниці Джейн Морпет заявила: "Її спадщина унікально, і її голос буде почутий наступними поколіннями".

Свою першу книгу Леві написала після тридцяти років. Це було її хоббі. Перші романи британки "Ніколи недалеко від нізвідки" і "Плоди лимона" оповідають про дітей ямайських іммігрантів, які росли в Лондоні. Батьки самої письменниці перебралися до Великобританії з Ямайки в 1948 році, за вісім років до народження Андреа.

Популярні новини зараз
Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Леві в 1990-х роках опублікував три романи, які принесли їй позитивні відгуки та вичокі продажі. Але її четвертий роман, "Маленький острів", приніс їй найбільшу славу.

Він розповідає історію двох пар - англійської і ямайської, чиї долі переплітаються в Лондоні після Другої світової війни. Ця сага про війну і расизмі отримала кілька великих літературних премій: Помаранчеву премію за кращу художню літературу для жінок, Приз письменників Співдружності і премію "Книга року". Цей твір став основою для однойменного серіалу.

"Маленький острів" перекладено понад 20-ма мовами світу. Його включають до шкільної програми багато країн.

Андреа Леві - одна з перших чорношкірих британських авторів, яка домоглася не лише визнання, а й прибутку.

Нагадаємо, що помер легендарний радянський співак з українським корінням.

Як повідомляв "Знай.ua", померла легенда Манчестер Юнайтед.

Також "Знай.ua" писав, що школяр убив себе в прямому ефірі через нерозділене кохання.