У Чорногорії почалися масові акції протесту. Тисячі людей вийшли на вулиці з вимогою відставки уряду та президента Міло Джукановича. Причиною гніву населення стали звинувачення глави держави у корупції.
Про це повідомляє Радіо Свобода.
Протести почалися у суботу, 16 лютого. Учасники акції пройшли центром столиці країни Подгориці. Люди скандували "Міло - злодій" і несли плакати з написами "Ні злочину" і "Бунтуй". На протести також вийшли лідери та чиновники опозиційних політичних партій, представники неурядового сектору та громадських активістів

За словами організаторів акції, на вулиці вийшли близько десяти тисяч людей. Протест почався хвилиною мовчання для всіх жертв режиму останніх тридцяти років. Організатори також повідомили, що такі заходи будуть проходити у столиці кожної суботи.

Протест був організований після того, як колишній ключовий союзник президента Міло Джукановича - Душко Кнежевич - звинуватив президента і його правлячу "Демократичну партію соціалістів" у неправомірних фінансових відносинах і корупції. Опозиція закидає Джукановичу також заохочення кумівства у владі.

Джуканович у свою чергу заперечує звинувачення. Однак він покинув територію Чорногорії. При цьому він обіцяв розкрити більш детальну інформацію про передбачувану неправомірну поведінку уряду.
Джуканович і його партія правлять Чорногорією практично безперервно протягом трьох десятиліть. На президентських виборах 15 березня минулого року 56-річний Джуканович набрав майже 54 відсотки голосів виборців і став президентом удруге.

Як повідомляв "Знай.ua", на вулиці столиці вийшли тисячі людей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що ціла країна повстала проти уряду.