Озброївшись сміттєвими пакетами невтомний Уейн Діксон вже кілька років подорожує по Британії, збираючи сміття.

Чоловік і його вірна супутниця Кода з породи інуїтських собак збираються пройти вздовж усього британського узбережжя (понад 11 000 км) і очистити їх від людських відходів, пише Daily Mail.

Сміттєвий хрестовий похід триває вже три роки. За цей час Діксон з вихованцем подолали на своїх двох понад 5500 км.

Экоактивист Эуйн Діксон і його вірна Коду

Свою екологічну ходу містер Діксон почав в 2016 рік з Кнот-Енду на узбережжі Файлда, проте в тому ж році йому довелося припинити через місяць з-за поганої погоди.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Екомісія відновилася на початку 2017 року, чоловік вирушив з Формбі, Мерсісайд, обійшов Уельс, Девон і Корнуолл і прибув в Лайзард в грудні.

Містер Діксон взяв невелику відпустку на Різдво, а потім відновив ходу в Корнуоллі, прямуючи вздовж південного узбережжя до Нью-Форесту, у Хемпшир, куди він приїхав у вересні минулого року.

Він планує продовжити місію цієї весни після повернення додому в Ланкаширі, коли залікує травму.

"Щорічно більш 40 мільйонів чоловік відвідують британські пляжі, якщо кожен з них забрав би з собою хоч би фунт сміття, то узбережжя були чистішими", затверджує Діксон.

Діксон очищає британські узбережжя від сміття вже три роки

Питання про екологію стосується абсолютно всіх. Адже відходи зустрічаються абсолютно всюди. Навіть в людському тілі.

Дослідження Віденського медичного університету в Австрії та Агентства з охорони навколишнього середовища встановило, що в людському організмі також зустрічаються крихітні частинки пластику.

Більш того, у фекаліях кожного добровольця містилося близько 9 видів пластику розміром від 50 до 500 мікрометрів. Найчастіше це був поліпропілен або поліетилентерефталат. На кожні 10 м "стільця" припадало близько 20 частинок микропластика.

Слід зазначити, що всі учасники протягом тижня вели щоденник харчування.

Нагадаємо, постійна життя поблизу галасливих доріг збільшує ризик виникнення депресії на дві третини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікування від депресії.