Страшна паніка охопила жителів Країни Висхідного Сонця.

Деякі японці вважають, що скоро їх острів потрясуть потужні землетруси і цунамі, пише The Sun.

Справа в тому, що останнім часом почастішали зустрічі рибалок з оселедцевим королем — гігантським створінням, якого вважають передвісником нещасть.

Два вчених і представник оселедцевих королів

Незвичайну рибу нещодавно помітили в районі берегів Перу. Це відбулося всього через кілька днів після того, як біля берегів Японії спостерігалися кілька особин того ж виду.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Слід зазначити, що таємничі істоти були помічені в тому ж районі перед землетрусом і цунамі на АЕС "Фукусіма" в 2011 році, в результаті яких загинуло понад 20 000 чоловік.

Як пояснили вчені, риби сімейства ременетілих виростають у довжину до 10 метрів і живуть на глибині близько кілометра, тому дуже рідко з'являються на поверхні.

Деякі дослідники вважають, що риби переміщуються на мілководді, коли фіксують крихітні електромагнітні зміни, які відбуваються при тектонічної активності, пов'язаної з розломами.

Але більшість експертів стверджують, що зв'язок між рибою і землетрусами відсутній, і відзначають, що представники ременетілих з'являлися на поверхні і в ті роки, коли землетрусів не було.

Переконання в те, що "риби-ремені" спливають на поверхню напередодні землетрусів, сталися з Японії. Місцеві пов'язують оселедцевих королів з міфом про онамадзу — гігантського сома, який мешкає під островами і нібито викликає землетруси.

Риба-ремінь, яку викинуло на берег

Незважаючи на те, що рибу рідко вдається виловити, шість штук нещодавно були спіймані або знайдені на пляжі в затоці Тояма, на західному узбережжі центральної Японії.

oarfish у природних умовах проживання

Тільки в цьому місяці біля острова Садо та міста Джоэцу, на північ від Японії, були знайдені ще два зразка.

Згідно з місцевим повідомленнями, представники оселедцевих королів також помітили в водах у північно-східній частині південнокорейській провінції.

Нагадаємо, незвичайне створіння зустрів під час занурення новозеландський дайвер зі своїми друзями.

Як повідомляв Знай.uа, рибалка ледь не став обідом для унікального морського чудовиська.

Також Знай.uа писав, містична тварина тримає в страху всю планету.