Світ черговий раз опинився на межі ядерної війни - держави-члени "ядерного клубу" Індія і Пакистан привели свої армії в повну бойову готовність.

Як повідомляє The Times of India, збройні сили Індії знаходяться в повній бойовій готовності у зв'язку з ескалацією напруженості в відносинах з Пакистаном.

Повідомляється, що індійські військові і прикордонники перебувають у бойовій готовності як уздовж лінії контролю в Кашмірі, так і на кордоні Пакистану та Індії поза Кашміру.

Крім того, індійська влада розпорядилася закрити навчальні заклади в радіусі п'яти кілометрів уздовж лінії контролю в районах Раджаурі і Пунч. Жителям прикордонних районів рекомендовано не виходити зі своїх будинків.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначимо, що раніше Пакистан заявив, що збив два літаки ВПС Індії над лінією контролю між країнами в своєму повітряному просторі.

Після цього Військово-повітряні сили Індії збили пакистанський винищувач F-16, який порушив повітряний простір країни.

Після цих інцидентів Індія та Пакистан ввели обмеження для внутрішніх і міжнародних рейсів і закрили повітряний простір над прикордонними областями для транзитних міжнародних рейсів.

Як відомо, територія Кашміру вже довгі роки є предметом суперечки між Індією і Пакистаном. Отримавши в 1947 році незалежність, Британська Індія розділилася на дві країни за релігійною ознакою.

До сьогоднішнього дня в Кашмірі не існує державного кордону, а Індію і Пакистан в цьому регіоні розділяє так звана Лінія контролю. З 1989 року там активізувалися ісламістські бойовики, яких, як стверджують в Індії, підтримує Пакистан.

Нагадаємо, Індія і Пакистан розширюють свій ядерний потенціал на складах і працюють над новими системами доставки наземного, морського і повітряного базування.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені стверджують, що ядерних запасів на планеті вистачить, щоб повністю стерти все життя з лиця Землі кілька десятків разів.

Також Знай.ua писав, всі без винятку ядерні держави займаються модернізацією своєї ядерної зброї.