Влада Польщі підвищену увагу стала приділяти власній безпеці - оборонний бюджет країни збільшився до рекордних розмірів.

Стало відомо, що Польща впродовж наступних кількох років планує збільшити витрати на оборону до неймовірних розмірів. Згідно з анонсованими планами польського уряду, на модернізацію Збройних сил буде витрачено цілих 50 мільярдів доларів. Про масштабний розвиток оборонних можливостей армії повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в той час, як коментував рішення уряду.

Блащак розповів: "48,9 мільярда доларів, які передбачає план, будуть витрачені вже до 2026 року", а також додав, що "потреби польської армії набагато вище". Варто зазначити, що Польща вже вирішила питання про купівлю цілих 20 американських ракетно-артилерійських систем HIMARS, а також різної амуніції на загальну суму 414 мільйонів доларів. Для цього влада заручилася схваленням держдепартаменту.

Як відомо, через розрив американо-російського Договору про нерозповсюдження ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) президент країни-агресора Володимир Путін повів себе не зовсім адекватно і мало не у відкриту пригрозив Європі ядерними ударами. Зокрема, він згадував і Польщу. Швидше за все, після цих слів влади країни зрозуміли, з ким мають справу і почали терміново модернізувати озброєння.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, раніше зазначалося, що експерти насторожили українців розповідями про весняне загострення, яке може викликати ослаблення імунітету, гормональні перепади, а також відсутність належного відпочинку. Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, психіатр дав кілька цінних порад.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Херсоні засідання міськради, на якому вирішувалося питання про перейменування вулиці на честь Катерини Гандзюк, перетворилося у масове побоїще із застосуванням сльозогінного газу.

Також "Знай.uа" писав, що відома волонтер, командир добровольчого медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич виступила у стінах NATO з неймовірно сильною доповіддю на тему, яку не дуже охоче порушують у нашому суспільстві.