У понеділок, 4 березня, стало відомо про те, що американський есмінець "Дональд Кук" і російський фрегат "Адмірал Ессен" перетнулися у водах Босфору.

Про це повідомляє турецьке видання Aydinlik та публікує відео "зустрічі".

На кадрах видно, як слідом за американським кораблем з'являється російський.

У повідомленні уточнюють, що есмінець "Дональд Кук" йшов в Дарданелли з Чорного моря, де проводилися спільні навчання України з НАТО.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відео активно коментують росіяни.

Вони почали уявляти, як російський військовий корабель буде давити американський есмінець:

"Тисни його бл*дь", "Якщо потрібно – стрельнемо", "Бахнемо, обов'язково бахнемо, але потім", "Якого хріна ці янкі взагалі в Чорне море повинні входити? Перекрити треба всім іноземним військовим судам входи, пропускати тільки тих, хто має вихід в море, іншим і сунутися нічого. Тролі недороблені", - пишуть вони.

Нагадаємо, у акваторію Чорного моря увійшов американський ракетний есмінець "Дональд Кук", відповідні знімки оприлюднили очевидці руху військового судна через протоку Босфор.

У Шостому флоті США заявили, що "Дональд Кук" має намір провести в водах Чорного моря "рутинні операції" відповідно до Конвенції Монтре (вона дозволяє кораблям нечорноморських країн перебувати в цьому морі не більше 21 дня), проте мета його перебування в чорноморській акваторії не уточнюється.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Росія нарощує потужності свого флоту навколо Криму. Країна-агресор прагне контролювати та впливати на країни Чорноморського регіону.

Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко під час міжнародної конференції в Одесі під назвою "Одеські дебати: об'єднання України, Чорноморського регіону і трансатлантичних партнерів".

Також Знай.ua писав про те, що Росія під час відкритої агресії проти України в Азовському морі завдала найбільшої шкоди насамперед собі.