У США розгорівся скандал через імовірний показ російського пропагандистського фільму "Т-34" на широких екранах країни.

У зв'язку з анонсованим показом стрічки посольство України в США закликало американські кінотеатри не показувати "Т-34", який "відкрито поширює та популяризує сучасну агресію Російської Федерації у світі".

Про це повідомляється на сторінці посольства у Facebook.

"Посольство закликало кінотеатри відмовитись від демонстрації фільму, який відкрито поширює та популяризує сучасну агресію Російської Федерації у світі, жертвою якої стала і Україна, використовуючи для цього історичну пам'ять про героїв Другої світової війни", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У відомстві в свою чергу подякували представникам української громади в США, яким вже вдалось зупинити покази фільму "Т-34" у їхніх містах.

Дипломати закликали місцевих активістів "приєднатись до спільних зусиль та звернутись до місцевих кінотеатрів з закликом про заборону показу кінострічки".

У повідомленні уточнюють, що наразі показ фільму "Т-34" планується принаймні у 14- містах у штатах Нью-Йорк, Техас, Каліфорнія, Огайо, Мічиган, Філадельфія, Вірджинія, Флорида, Іллінойс, Мериленд, Колорадо, Вашингтон, Массачусетс.

Нагадаємо, на початку прийдешнього року в Україні під заборону Держкіно потрапила низка російських серіалів.

Цього разу в списку заборонених виявилися одразу три телепродукти, знятих у 2011-2014 роках, частина з них російсько-українські: "Впізнай мене, якщо зможеш", "Адвокат" і "Пристрасті за Чапаєм".

У минулому році дозвіл на прокат в Україні отримали всього три російських стрічки - "Нелюбов" Звягінцева, "Літо" Серебренникова і "Серце світу" Мещаникова.

Як повідомляв раніше Знай.ua, керівник Держкіно Пилип Іллєнко, підводячи підсумки минулого, озвучив загальну кількість фільмів і серіалів, заборонених в Україні за минулий рік. Опираючись на Закон України "Про кінематографію", додав перелік осіб, які "створюють загрозу нацбезпеці України".

Зеленський у фільмі "Кохання у великому місті"
Зеленський у фільмі "Кохання у великому місті"

Також Знай.ua писав про те, що у Москві жорстоко вбили відомого режисера Іллю Тихоновича, який знімав короткометражні фільми та кліпи.