Тридцятидев'ятирічний мешканець норвежського зоопарку в Норвегії пережив страшний психоз.

За словами співробітників зоопарку, літній шимпанзе Юліус намагався відгризти собі лапу після того, як невідомі підкинули йому в клітку пляшку води з наркотичною речовиною, пише Daily Mail.

Незвичайну поведінку тварини помітили відвідувачі, які і покликали персонал на допомогу. Вони ж стверджують, що бачили, як хтось невідомий кинув пляшку у вольєр до тварин.

Шимпанзе Юліус до інциденту

Цікавий той факт, що Юліус— єдине шимпанзе в зоопарку, який вміє відгвинчувати пластикові кришки в пляшках.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Персонал зоопарку перевірив записи з камер відеоспостереження. Їм не вдалося знайти отруйників шимпанзе. Однак вони змогли поспостерігати за поведінкою Юліуса, який завжди любив солодкі газовані напої.

Ветеринарам зоопарку довелося на час приспали примату, щоб заспокоїти його і оглянути лапу. Персонал боявся, що лапа ще може бути зламана.

Проте все обійшлося. Укуси зашили. Юліус пройшов ще одну перев'язку і тепер почуває себе нормально.

Шимпанзе Юліус

Тим часом співробітники зоопарку взяли зразки крові і сечі і відправили їх в лікарню Святого Олава в місті Тронхейм, експерти якої підтвердили наявність в крові мавпи невказаних наркотиків.

Зоопарк почав розслідування інциденту, але тепер передав його результати в місцеву поліцію для прийняття подальших заходів.

Персонал звіринця сподівається, що копи зможуть визначити, хто і навіщо кинув пляшку з наркотичними речовинами у вольєр до Юліусу.

Юліус живе в Кристиансанском зоопарку з 1979 року. Він прославився після того, як його всиновила сім'я тодішнього директора звіринця Едварда Мозейда.

Дивіться також: Люди і шимпанзе — навчання (експеримент)

Нагадаємо, дружелюбного лабрадора перетворили на справжнього Джокера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дикі зграї кабанов продовжують громити смітника сіл і міст Англії.

Також "Знай.uа" писав, що наркозалежні папуги атакували індійські опіумні плантації: фермери звернулися за допомогою до влади