Нарешті розкриті архіви Папи Римського Пія XII, який керував католицькою церквою під час Другої світової війни.

Архіви відкрив Папа Римський Франциск.

Відкриття архівів дозволить дізнатися політику Святого престолу під час Голокосту і Другої світової війни.

"Церква не боїться історії, більш того, вона любить її і хоче ще більше і краще її любити так, як любить Бог", - каже чинний Папа.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У 2014 році Франциск не призначав процес канонізації Папи Пія XII через опору релігійних організацій в Ізраїлі.

За їх словами, Пій XII відповідальний за те, що під час Другої світової війни Святий престол не висловився проти Голокосту.

Папа Римський
Папа Римський

Американський єврейський комітет в останні 30 років закликав Ватикан відкрити доступ до архівів періоду 1939-1958 років.

Архів Пія XII був відкритий 2 березня, у 81-ю річницю його обрання. Встановлення експертами фактів про роль Пія XII у Другій світовій війні вплине на рішення про можливість його канонізації.


Варто нагадати, що Посланець Папи Римського (Апостольський нунцій) підозрюється у вчиненні насильницьких дій сексуального характеру. Так Луїджі Вентура зараз перебуває під слідством у Парижі. Неправомірні сексуальні домагання нунція були спрямовані проти молодого чиновника мерії французької столиці.

Інформація дивує своєю достовірністю, адже майже одночасно стаття про інцидент вийшла в таких виданнях світового масштабу, як французький Le Monde і France-Presse і американському CNN.

Курйоз, про який йде мова, стався 17 січня 2019 року. У мерії проходив традиційний з'їзд під патронатом голови столиці Франції Анн Ідальго.

Нагадаємо, Чорна Біблія Варнави розкрила страшну таємницю Ісуса Христа: релігія на межі розколу

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Як Муссоліні подарував Ватикану суверенітет: історія найменшої у світі держави

Також Знай.ua" писав про те, що Папа Римський зізнався в мерзенних гріхах: черниць заганяли в сексуальне рабство