Незвичайний малюк з'явився на світ в одному з пологових будинків Ель-Фаллуджі.

У немовляти спостерігається рідкісна аномалія, в результаті якої у нього немає носа і розвинулася мікроцефалія, пише Daily Mail.

Аномалія впливає на спектр почуттів і дихальні функції організму дитини.

Незвичайний малюк без ніс

Як повідомляють лікарі, у інших дітей з тієї ж сім'ї не спостерігаються будь-які аномалії схожого характеру.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Причина рідкісного захворювання до кінця не встановлена, але деякі експерти вважають, що це арінія. Ця аномалія виникає в результаті роботи дефектних генів. Всього у світі зареєстровано 100 випадків.

Також у малюка спостерігаються симптоми мікроцефалії, при якій мозок не розвивається належним чином, що призводить до зменшення розмірів голови.

За повідомленнями, сім'я відмовилася від немовляти трахеотомії — операції коли в трахею встановлюється спеціальна дихальна трубка.

Сім'я малюка прибула з сільської місцевості поблизу Фаллуджі. Саме місто колись стало ареною кривавої битви між американськими військами та іракськими повстанцями в 2004 році.

Іракський дитина без носа

Фаллуджа піддалася потужним бомбардуванням, в результаті чого багато її будівель були зруйновані, а значна частина її 300 000 жителів покинула рідний будинок.

Слід зазначити, що після військових операції в цьому регіоні регулярно народжуються малята з різними аномаліями і рідкісними захворюваннями.

Лікарі стверджують, що їм зустрічалися сіамські близнюки і діти, що народилися з зайвими пальцями і пальцями ніг або відсутніми кінцівками.

Рівень вроджених дефектів у немовлят, за непідтвердженими даними, в 14 разів вище, ніж у Хіросімі.

Нагадаємо, бразильські хірурги успішно розділили сіамських близнюків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", японський хлопчик-з-пальчик виписався з лікарні через півроку після народження.

Також "Знай.uа" писав, двадцятишестирічна Прити Сінгх з Індії народила незвичайних однояйцевих близнюків, у яких дві голови, чотири руки, дві ноги і все тіло.