У 1998 році австралійські астрономи за допомогою знаменитого телескопа в Парксі вперше отримали загадкові сигнали.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Відзначається, що понад 17 років тому вчені з'ясовували, що саме було джерелом, і врешті решт домоглись свого. За результатами десятки дослідів вдалося зрозуміти, що причиною сигналів стала мікрохвильовка.

Варто відзначити, що перші підозри цього з'явились у вчених лише у 2015 році, коли ща допомогою спеціального пеердавача визначили частоту сигналу. Вона становила приблизно 2,4 гігагерц, що відповідало частоті, на якій працюють мікрохвильові печі.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що українські вчені прокоментували інформацію фахівців з NASA про те, що біля Землі промчить досить великий астероїд. Відомо, що розмір астероїда в діаметрі сягає 40 метрів.

Так, за словами київських фахівців, що у разі падіння на Землю, на її поверхні утворюється кратер діаметром 800 метрів. Втім, вчені заспокоїли громадян і стверджують, що цей небесний об'єкт пролетить повз, але при цьому його відстань від планети буде зовсім невеликою — приблизно 300 тисяч км.

У той же час дослідники розповіли, що наступного разу цей астероїд пройде повз Землі в 2029 році. І якщо зараз траєкторія його руху передбачувана, то через 10 років він може змінити свій напрямок, і в цьому випадку загроза падіння на Землю стає дуже великою.

Крім того варто відзначити, що американський винахідник, засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що до створення компанії, яка займається польотами в космос його підштовхнула жадібність росіян. Втім, ніхто й не здивований, що так все сталося.

"На самому початку я не збирався засновувати ракетну компанію... Я хотів запустити на Марс просту місію з рослинами, таку собі оранжерею... Я просто хотів допомогти NASA збільшити бюджет, а потім росіяни почали вимагати від мене набагато більше, ніж я міг собі дозволити. Вони вимагали навіть більше грошей, ніж у мене взагалі було. Заради однієї тільки місії! Це явно був не мій варіант. І ось тоді я і задумався, чи є якісь способи здешевити існуючі ракетні системи, особливо американські", - розповів Маск.

Нагадаємо, зонд "Хаябуса-2" виявив воду в космосі.

Як повідомляв "Знай.ua", на апокаліптичному астероїді виявили сліди стародавньої цивілізації.

Також "Знай.ua" писав, що Hubble показав другий в історії "хрест Ейнштейна".

Бігус добиває Порошенко: президент відповідальний за корупцію Гладковського