У Китаї перша клонована поліцейська собака розпочала тренування. Собака народилася у грудні 2018 року, це клон вівчарки, яка вже служить в поліції та вважається однією з кращих.

Собака приступила до тренувань 19 березня, пише TJournal.

Тримісячне цуценя, яке назвали Куньсюнь (Kunxun) тренується на базі міста Куньмін. Вона - клон 7-річної собаки Хуахуанма (Huahuangma). З 2013 року та допомогла поліції розкрити 12 вбивств і 20 великих кримінальних справ, а у 2016 році отримала нагороду "Бюро громадської безпеки Китаю".

Дослідження поліції показало, що ДНК двох тварин збігається на 99,9%. Заступник генерального директора компанії Sinogene Biotechnology Чжао Цзяньпін розповів, що народження службової собаки, таким чином, відкриває нові перспективи в цьому напрямку.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

"Це також дозволить значно скоротити час на навчання і тренування тварин", — додав Цзяньпін.

Провідний дослідник бази підготовки поліцейських собак Ван Цзюшэн уточнив, що клонування тварин знаходиться на експериментальній стадії.

"У майбутньому ми плануємо створити національний банк соматичних клітин хороших службових собак. Вони будуть зберігатися протягом 50 років для подальшого використання цього матеріалу", – розповів Цзюшэн.

Клонування тварин зможе значно зекономити час та гроші, які йдуть на дресування. Зазвичай на підготовку собаки йде близько п'яти років, а на навчання однієї тварини до високого рівня витрачається понад шістдесят тисяч доларів У поліції додали, що Куньсюнь зможе приступити до службових обов'язків вже через десять місяців навчання.

Фахівці відзначають, що рано говорити про масове клонування, але в планах створення банку клітин найбільш цінних собак-поліцейських, щоб при необхідності використовувати цей матеріал.

Нагадаємо, що американські палеонтологи заявили про можливість повернення до життя давно вимерлих істот.

Як повідомляв портал "Знай.ua", японські вчені спробували воскресити мамонтів, і ось що вийшло.

Також "Знай.ua" писав про те, що генетики клонують останню у своєму роді істоту: фото.