У Польщі католицькі священики спалили книги, які вони вважають блюзнірськими і ображаючими християнську релігію. У вогнище полетіли й книжки про Гаррі Поттера. Основним критерієм вибору книг для спалювання назвали відношення літератри до магії і спроб спілкуватись із демонами.

Фонд "SMS із неба" оприлюднив на своїй сторінці у Facebook фотографії, на яких видно як десятки книжок палають у вогні.

Інцидент стався у місті Кошалін, що в північно-західній Польщі.

Geplaatst door Fundacja SMS Z NIEBA op Zondag 31 maart 2019

Автори публікації у підписі до знімків виправдовують публічне спалення літератури цитатами із Біблії.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зокрема, вони наводять фрагмент з Діяння апостолів:

"Деякі з тих, хто займався чаклунством, позбирали свої книжки й спалили їх на очах у громади. Коли ж підрахували вартість тих книжок, то виявилося, що вони коштують близько п'ятдесяти тисяч срібних монет".

Окрім "Гаррі Поттера" у вогнищі можна розгледіти також книгу "Сутінки" і видання індійського духовного лідера Ошо.

Книги про "Гаррі Поттера", написані британською письменницею Джоан Ролінг, вважаються одними із найпопулярніших художніх творів в історії видавничої справи - в усьому світі було продано понад 500 мільйонів примірників.

Деякі християни невдоволені тим, яка значна роль у подібних книгах відводиться для магії.

У соцмережах можна знайти чимало коментарів жителів Кошаліна, які обурюються звісткою про спалення книжок в їхньому місті.

"Я ще ніколи не зустрічав когось, хто б чинив насильство, вбивав чи щось крав в ім'я Гаррі Поттера. А от в ім'я Біблії - так. Погані новини, джентльмени!", - написав один з критиків.

Інший наводить цитату німецького поета Генріха Гейне: "Там, де спалюють книги, в кінці спалюють і людей".

Нагадаємо, Драко Малфой з "Гаррі Поттера" слізно попросив вибачення: головний лиходій книги змінився.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Гаррі Поттер більше не буде колишнім: Роулінг розповіла, що робили Гріндельвальд з Дамблдором, і це не для дітей.

Також "Знай.ua" писав про те, що Гаррі Поттер ледь не зламав життя Деніелу Редкліффу: творіння Джоан Роулінг зробила з актора алкоголіка.