Відразу три українських розробника опинилися в списку тридцяти молодих інноваторів Європи за версією Forbes. Ростислав Кнап, Сергій Бутко і Андрій Ткачів, які на даний момент проживають в Кракові, заснували стартап "CallPage". Основне його завдання - спростити комунікацію між інтернет-магазином і покупцем.

Після того, як потенційний покупець переходить на веб-сторінку магазину, йому пропонують залишити номер телефону для подальшого спілкування з консультантом і обіцяють передзвонити протягом 28 секунд. Розробники пояснюють таку кількість часу тим, що в цей період пожежники встигають прийняти дзвінок і виїхати на виклик.

Ростислав Кнап, Сергій Бутко і Андрій Ткачів

Крім того, є ще одна важлива складова. Створена система, базуючись на поведінці клієнта на ресурсі продавця, з дуже високою ймовірністю може передбачати, чи дійсно він має намір зробити покупку.

Запаморочливий успіх українців розпочався в літаку, де вони по дорозі в Лондон познайомилися з інвестором і підприємцем Рафалом Бжоскою. Вислухавши плани молодих людей, він не тільки погодився надати кошти на проект, але також залучити своїх партнерів. Після цього, в 2018 році компанія "CallPage" отримала від ряду різних інвестиційних компаній близько 17 мільйонів злотих ($4,45 млн). Як пізніше виявилося, не даремно - фонд "AIP Seed Capital", наприклад, отримав в 22 рази більше, ніж вклав в стартап - 2,2 млн злотих ($570 тис.).

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Співробітники компанії

Марчін Курек, партнер одного з інвестиційних фондів "Market Capital One", підкреслив: "За дуже короткий час вони збудували дивовижну і швидкорослу компанію. Насправді дуже рідко трапляється, коли молодь настільки талановита для ведення бізнесу".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в щорічний рейтинг мільярдерів за версією знаменитого американського журналу Forbes увійшли сім українських бізнесменів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": вчитель фізики і математики з Кенії Пітер Табічі визнаний кращим у світі – він переміг у щорічному міжнародному конкурсі Global Teacher Prize 2019 і отримав неймовірний приз.

Також "Знай.uа" писав, що у рейтингу щастя серед усіх країн світу, яких налічується 156, Україна посіла почесне 133 місце.