У столиці Франції знову палає пожежа. У Парижі, який ще не відійшов від страшної пожежі в Нотр-Дамі, полум'я охопило нову визначну пам'ятку.

Цього разу у вогні опинилася колишня резиденція французьких королів і одна з найбільших архітектурних реліквій людства - Версальський палац.

У соціальних мережах очевидці викладають відео з місця подій - на знятих кадрах видно, як над будівлею Версаля піднімаються клуби чорного диму.

Парижани все частіше починають замислюватися про те, що на їхнє місто хтось наслав прокляття.

У паризькій поліції прямо не підтверджують факт загоряння в палаці, але заявили, що пожежа в столиці Франції почався на вулиці Рю дю Парк де Клані, де, власне, і знаходиться Версаль.

Місцева поліція оточила периметр і нікого не підпускає до місця інциденту. Через те, що район уже очеплений поліцією, зараз дістатися до епіцентру подій і зрозуміти масштаби і загрози проблематично.

Численні користувачі Twitter почали активно повідомляти про спалах і публікувати фото і відео з місця інциденту.

На місці працюють вогнеборці, причина пожежі та її масштаби в даний момент не розголошуються.

Наразі в місцевих ЗМІ з'явились повідомлення, що пожежа спалахнула не в самому Версалі, а в будівлі, яка знаходиться в декількох кілометрах від знаменитого палацу. За неофіційною версією, палає гараж.

Нагадаємо, тиждень тому в Парижі згорів Собор Паризької Богоматері.

Як повідомляв портал Знай.ua, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері. Причиною масштабного загорання і подальшого обвалення шпиля в Соборі Паризької Богоматері – роботи по реставрації храму.