В Єрусалимі в храмі Гроба Господня у велику Суботу, 27 квітня, зійшов Благодатний вогонь.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що цьогоріч вогонь зійшов о 14:32 за київським часом. Відомо, що вогонь зійшов у стародавній капличці.

"Святий вогонь з'явився в Едікуле (маленькій каплиці, побудованої над місцем поховання Христа) після того, як туди зайшов православний патріарх Єрусалимський Феофіл III, щоб терпляче молитися і чекати", - йдеться в повідомленні.

Після сходження Благодатного вогню патріарх передав святий дар віруючим, які заполонили храм. Відомо, що спуску вогню передувала дуже складна церемонція, коли двері храму були запечатані виликою сургучою печаткою у знак того, що перевірка завершена, і не було знайдено нічого, щоб дозволило патріарху запалити вогонь.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Η ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ 2019

Geplaatst door Jerusalem-Patriarchate op Zaterdag 27 april 2019

До цього моменту храм вже був переповнений віруючими, як місцевими арабськими православними, так і паломниками з різних країн. Великі групи віруючих традиційно прибувають на Святу Землю в ці дні.

Як давно спостерігають це явище?

Про факт сходження Благодатного вогню вперше повідомлялось ще у IX столітті. Відразу ж кілька тодішніх священнослужителів та прочан розповіли про цей факт. Середньовічні писанні говорять про те, що лампади, стоять на Гробі, лампади запалювалися без присутності патріарха - він разом з народом знаходиться поза Кувуклия.

Крім того за словами одного із середньовічних акторів. вперше описали сходження Благодатного вогню, коли "раптово є блискавка і кадила запалюються".

Нагадаємо, великою п'ятницею здавна прийнято називати п'ятий день Страсного тижня. У християнській традиції – це час скорботи і жалоби. Згідно біблійної історії, саме в п'ятницю засудили і розіп'яли на хресті Ісуса Христа.

Як повідомляв "Знай.ua", у нашій статті представлені різноманітні рецепти пасок. Хтось шукає найпростіший варіант їхнього приготування. Для когось важливо приготувати їх швидко в мікрохвильовій печі.

Також "Знай.ua" писав, що воскресіння Лазаря - знакове диво. Сьогодні ми розкажемо вам про те, що православні повинні згадувати в цей день. Чи можна працювати в це свято? Що дозволяється їсти? І яким має бути святкове пісне меню? Дізнайтеся про те, що можна робити в цей день, а чого не можна.

"Секта 25%": як політтехнологи Порошенка розколюють країну - Чаплига