Адміністрація всесвітньо відомої соцмережі Facebook вводить обмеження на роботу додатків, призначених для отримання інформації про особу користувача.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що згідно з новими нормами, додатки, про які йде мова, "можуть не отримати дозволу" на функціонування в соцмережі.

Представники соцмережі розповіли, що вказані програми не будуть повністю забороненими, проте їх будуть особливо ретельно перевіряти експерти компанії.

Facebook запровадила темну тему
Facebook запровадила темну тему

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того у правила внесли пункти, які стосуються дозволів на застосування додатками різного роду інформації щодо користувачів соцмережі. Згідно з новими нормами, якщо додаток протягом 90 днів не використало будь-які дані, які людина дозволила застосовувати, відповідну угоду анулюється.

Варто відзначити, що у США останнім часом приділяють величезну увану питанням, які стосуються збору інформації про користувачів, які працюють у мережі. Одним із приводів для цього став скандал, в центрі якого опинилася соцмережа Facebook.

Так, у березні 2018 року газета The New York Times повідомила, що британській компанії Cambridge Analytica вдалося зібрати особисті відомості десятків мільйонів користувачів Facebook, щоб розробити алгоритм аналізу політичних уподобань виборців.

Нагадаємо, засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг розповів про плани розділити компанію на два відносно незалежних бізнеси. Судячи з усього, компанія намагається охопити ще більше аудиторії, і ввійти в життя користувачів більш щільно. Компанія хоче заявити про себе в іншій сфері надання послуг.

Як повідомляв "Знай.ua", у компанії Facebook назрів гучний скандал. З'явилася інформація, що група акціонерів компанії наполягає на тому, що засновник соціальної мережі Марк Цукерберг має залишити посаду голови правління.

Також "Знай.ua" писав, що соцмережа Facebook зараз переживає неабияку кризу з численних скандалів, пов'язаних з проблемами безпеки і витоками даних користувачів. Ось буквально недавно стало відомо про черговий витік. Звичайно, корпорація намагається повернути свою колишню репутацію.

"Секта 25%": як політтехнологи Порошенка розколюють країну - Чаплига