У компанії Facebook назрів гучний скандал. З'явилася інформація, що група акціонерів компанії наполягає на тому, що засновник соціальної мережі Марк Цукерберг має залишити посаду голови правління.

Заяву акціонерів опубліковано на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США напередодні річних зборів акціонерів.

Марк Цукерберг
Марк Цукерберг

Автори ініціативи включили її до плану обговорення на річних зборах, які пройдуть 30 травня. Акціонери вказують, що з липня 2018 року оцінна вартість Facebook впала на 40% через рішення керівництва та правління, які не змогли захистити вартість акцій.

Facebook
Facebook

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вони зазначають, що в компанії є дискримінація деяких акціонерів: ряді власників акцій надається більше прав голосу. Це насамперед стосується Марка Цукерберга, при тому, що йому належить лише 13% акцій компанії, у правлінні за ним закріплено частку в 51% всіх голосів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що як відомо, соцмережа Facebook зараз переживає неабияку кризу з численних скандалів, пов'язаних з проблемами безпеки і витоками даних користувачів. Ось буквально нещодавно стало відомо про черговий витік. Звичайно, корпорація намагається повернути свою колишню репутацію, і відновитися в очах користувачів, але щось все йде не так, як цього хотілося.

В минулому році на конференції розробників F8 засновник і глава Facebook Марк Цукерберг зробив кілька важливих анонсів. Один з них — запуск спеціального інструменту з промовистою назвою Clear History для видалення всієї історії дій, пов'язаної з обліковим записом Facebook.

Нагадаємо, глава Facebook розповів про інтернет майбутнього: 4 головних змін, які перевернуть мережу.

Як повідомляв Знай.uа Facebook збунтувався проти Цукерберга: знищив все, до чого дістався.

Також Знай.uа писав, Facebook дозволив користувачам самим перевірити "витік" даних.