У неділю, 28 квітня, стало відомо про смерть колишнього американського сенатора-республіканеця Річарда Лугара. Він помер у США у віці 87-ми років.

Річард Лугар

Про це повідомляє Рoliteka з посиланням на офіційний сайт науково-дослідного інституту Центр Лугара.

“Сенатор Річард Г. Лугар, у віці 87 років, який займав посаду міського керівника Індіанаполіса з 1968 по 1975 рік, сенатора США з 1977 по 2013 рік і голови Лугарского центру з 2013 року, помер в неділю 28 квітня О 1:44, в інституті Inova Fairfax в Вірджинії”, – сказано в повідомленні.

Відзначається, що причиною смерті стали раптові ускладнення аутоімунного неврологічного захворювання – хронічної полінейропатії, яка вражає периферичну нервову систему.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У госпіталі поруч з колишнім сенатором до останніх хвилин життя знаходилися його дружина і четверо синів, а також їх сім’ї.

Варто нагадати, що саме Річард Лугар разом з іншим сенатором – демократом Семом Нанна – створив програму для країн колишнього Радянського Союзу по утилізації ядерної зброї (офіційна назва – “Програма співробітництва по зменшенню загрози” Cooperative Threat Reduction Program). Завдяки цій програмі були знищені понад 7,6 тис. Ядерних боєголовок, близько 2,3 тис. Балістичних ракет, 24 складу ядерних боєприпасів.

Річард Лугар

В рамках “Акту 1991 року про скорочення радянської ядерної загрози” в 1992 році Конгрес США виділив 400 мільйонів доларів.

Конгрес США
Конгрес США

У США були побоювання, що ядерну зброю з екс-союзних країн потрапить до рук терористів. Так Штати почали надавати допомогу країнам СНД, зокрема України, Білорусі, Казахстану, по утилізації знятого з озброєння ядерного, хімічного і бактеріологічної зброї.

Пізніше гроші на ядерне роззброєння стали надавати щорічно. До 2012 року американська влада витратили на це 8,8 мільярда доларів.

Тодішній сенатор Лугар в 90-х роках зіграв ключову роль в ядерному роззброєнні України.

Нагадаємо, у Лос-Анджелесі на 65 році життя помер Стів Голін.

Як повідомляв раніше Знай.ua, 2019 рік ознаменувався смертями багатьох зірок шоу-бізнесу, і цей список продовжує поповнюватися відомими особистостями.

Також Знай.ua писав про те, що померла учасниця численних міжнародних змагань в складі національної збірної України з боксу Юлія Лясота.