На відео потрапила моторошка картина обвалу багатоповерхового житлового будинку.

Катастрофа сталась на півночі Молдови в місті Атаки, - пише Politeka.

Рятувальники евакуювали з аварійної дев'ятиповерхівки будинку 46 осіб, сім з яких – діти.

Як стало відомо сталося часткове обвалення багатоповерхівки, повідомляють місцеві ЗМІ.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Обвалився частина дев’ятиповерхового будинку з першого по дев’ятий поверх. За попередніми даними, жертв немає", – повідомила прес-секретар департаменту надзвичайних ситуацій МВС Молдавії Ліліана Пушкашу.

За її словами, рятувальники евакуювали 46 осіб, включаючи дітей.

Частина жителів аварійної багатоповерхівки розмістять в тимчасовому житлі, інша частина відправиться жити до родичів. Президент країни Ігор Додон пообіцяв допомогти всім, хто залишився без житла.

Наразі влада формує комісію, яка буде встановлювати причини обвалу. Поки що офіційних причин, чому сталась катастрофа, не називають.

"Дуже добре, що вчасно відреагували і встигли оперативно евакуювати жителів. Обійшлося без жертв. Всі районні служби були підняті по тривозі", – заявив глава Молдови.

Прем’єр-міністр Майя Санду на своїй сторінці в Facebook повідомила, що на засіданні уряду 20 червня обговорять подію. Також чиновниця додада, що влада терміново вирішує питання щодо переселення постраждалих та виділення їм житла.

"Ми обговоримо можливості підтримати людей, які постраждали і залишилися без житла, і розслідуємо інцидент", – написала прем’єр.

Нагадаємо, у Києві автомобілі "втопились" в астфальті.

Як повідомляв портал Знай.ua, потужний ураган на Доньасі перетворив край на пекло.

Також Знай.ua писав про те, що в Одесі ціла вулиця пішла під воду.