В Данії через три тижні після парламентських виборів, які відбулися 5 червня, буде сформовано новий уряд.

Лідер соціал-демократів і майбутній прем'єр Метте Фредерікса (Mette Frederiksen) заявила, що між партіями була досягнуто спільної домовленості.

41-річна Метте Фредеріксен стала наймолодшим прем'єр-міністром Данії після формування уряду в країні. Про це повідомляє Politico.

"Соціал-демократ Метте Фредеріксен стала наймолодшим прем'єром Данії в середу після завершення переговорів за підтримки трьох інших лівих партій для формування уряду", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

41-річна Фредеріксен очолить однопартійний уряд меншості за підтримки Соціалістичної народної партії, Червоно-зеленого альянсу і Соціал-ліберальної партії.

Фредеріксен виступає за посилення заходів щодо мігрантів і збільшення соціальних витрат для населення. Проте в її уряді вже заявили, що домовилися про план, який дозволить збільшити кількість іноземної робочої сили в Данії.

Нагадаємо, ПАРЄ обрала новим генсекретарем Ради Європи ефектну красуню

Як повідомляв портал Знай.ua, спадкоємиця Меркель оголосила, що буде з антиросійськими санкціями

Також Знай.ua писав, Тереза Мей одним поглядом показала, як світ повинен реагувати на Путіна