Англійські вчені з Університетського коледжу Лондона дізналися, як на Землі з неживої матерії стало можливим існування всього живого.

Відповідно до теорії, 4 млрд років тому зародилося життя з первинного бульйону - розчин поживних речовин, які утворилися з найпростіших сполук (аміаку, метану, водню і води). Далі на них впливала енергія грозових електричних розрядів або енергія від вулканічної активності. Але відповіді, як в бульйоні утворилися перші пептиди, так і немає.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вчені повідомили, що це можна порівняти з дилемою про курку і яйцях. Тоді дослідники звернули увагу, на тих, хто передував амінокислотам - молекули, звані амінонітріламі. Внаслідок цього з'ясувалося, що вони можуть перетворюватися в пептиди, завдяки зв'язку з молекулами сірководню і феррицианида.

Синтез, який контролюється, у відповідь на різні подразники (внутрішні та зовнішні) стає важливим елементом метаболічної регуляції.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ми вважаємо, що синтез пептидів міг бути частиною природного циклу, що мав місце на самому ранньому етапі еволюції життя", - повідомив автор дослідження П'єр Канавеллі.

Нагадаємо, дослідники з Гарвардського університету повідомили, що температура води в світовому океані швидко підвищується. Однак в глибині Тихого океану температура стає нижче вже 150 років.

Вчені встановили кілька таких зон і вважають, що зниження температури - це результати кліматичного явища, що спостерігалося в 17 столітті.

Британці розгадали таємницю життя на Землі

У той час на Землі був період охолодження, в результаті нього критично знизилася температура у всій Північній півкулі. Американські вчені повідомили про трьох сплесках похолодання - перший - в 1650, другий - в 1770, а наступний - в 1850 роках.

У невеликі проміжки часу спостерігалося невелике потепління. За словами деяких дослідників, є вчені, які спеціально завищували дані глобального потепління і інтенсивність поглинання тепла водами світового океану на 30%.

Фахівці стверджують, що в глибинах Тихого океану помітні наслідки пережитого малого льодовикового періоду. Прогнозується, що через 12 років активність Сонця знизиться, що призведе не до глобального потепління, а до - похолодання.

Нагадуємо, що незадовго до смерті Хокінг розповів, яким буде кінець світу

Як повідомляв Знай.ua, вчені знайшли гігантську комаху

Також Знай.ua писав, людству загрожує небезпека