В Італії прокинувся знаменитий вулкан Етна в ніч на суботу, 20 липня. З його кратера почала фонтанувати лава, також вулкан викидає гарячий попіл, пише видання DW.

Через гарячу стихію закрили місцевий аеропорт. Розпечена лава пекельними ріками потекла вниз по схилах гори.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як повідомляється, місцева влада закрила аеропорти Фонтанаросса і Комизо в Катанії на сході Сицилії. Авіарейси затримують або переносять в інші аеропорти країни.

Етна

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Потоки лави простяглися від кратера аж на півтора кілометра вниз. Рейс Ryanair з Риму переадресували в Палермо в п'ятницю ввечері, ще кілька рейсів затримувалися з посадками і вильотами рано в суботу.

Раніше, вогненна катастрофа обрушилася на популярний курорт – на індонезійському острові Балі стався виверження вулкана Агунг.

На Стромболі прибутку додаткові пожежні команди, які розпочали гасіння лісових пожеж, викликаних лавою вулкана. Влада заявила, що готова евакуювати туристів, що перебувають на острові і місцевих жителів, але підкреслили, що необхідності в цьому немає.

Вулкан Стромболі — один з найбільш активних вулканів на планеті. Останній великий викид лави був зафіксований в 2002 році.

Нагадаємо, життя на Марсі точно існує: людство отримало неспростовні докази.

Як повідомляв Знай.uа, труп маленького інопланетянина шокувала науковий світ.

Знай.uа писав, вчені розповіли про архітектуру на Марсі.