Американський режисер-документаліст Донн Алан Пеннебейкер помер у віці 94 років. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на сина режисера.

Уточнюється, що Пеннебейкер помер 1 серпня у себе вдома в США з природних причин.

Донн Алан Пеннебейкер

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь

Як вказує агентство, найбільше глядачам режисер запам'ятався своїми фільмами про музиканта Боба Ділана під назвою "Не озирайся" і про президентської кампанії екс-глави США Білла Клінтона "Кімната війни".

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Відмінною особливістю фільмів Пеннебейкера є зйомка "з рук", часто без закадрового оповіді та інтерв'ю на користь "простого" зображення подій.

У 2013 році Пеннебейкеру вручили "Оскара" за "видатні заслуги в кінематографі".

Пізніше він переключився на історії про музикантів у різні роки він зняв фільми про Боба Ділана (don't Look Back), Девіда Боуї (Ziggy Stardust and the Spiders from Mars), Джимі Хендриксе (Jimi Plays Monterey, 1986) і Depeche Mode ("101"). Усього він зняв 60 картин.

Нагадаємо, померла легенда світового кіно, захоплювався весь світ: "Прощай, маестро".

Як повідомляв портал Знай.uа, внучка екс-президента загинула при загадкових обставинах.

Також портал Знай.uа писав, що зупинилося серце улюбленої співачки Брежнєва.