У Марієнбурзькому покровському храмі в російському Гатчині несамовитий піп під час таїнства хрещення важко травмував немовля. Інцидент трапився під час обряду занурення дитини під воду.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ігумен Фотій (Нечепоренко) з силою занурював дитину у воду під нестямні крики матері і самого малюка. На відеоролику видно, як священнослужитель не дає жінці врятувати своє рідне немовля, повідомляє "Фонтанка".

"А що, власне, сталося? Нічого ж не сталося, ніякої моєї провини немає. Це просто підвищені емоції мами - вона виявилася людиною невоцерковленим і не готова до хрещення", - сказав він.

За словами ігумена, православна традиція вимагає під час хрещення тричі занурювати немовляти у купіль з головою, а не трохи поливати йому водою зверху - саме такий обряд вважається справжнім. При цьому Фотій вважає, що дитина не наковтався води і об стінки купелі не вдарився.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У дитини діагностували садна та забої. Після таїнства вона написала заяву в поліцію. З її слів, відреагували і в єпархії, пообіцявши усунути священнослужителя.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і д
оступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Церемонія коштувала рідним 3500 рублів (більше 1800 грн). Жінка звернулася в поліцію. Крім того, за її словами, інцидент звернули увагу в єпархії, де пообіцяли усунути священнослужителя.

Нагадаємо, що в Одеській області у селі Іванівка, під час пошуку зниклої Дарини Лук'яненко, волонтери натрапили на страшну шкуродерню.

Раніше портал "Знай.uа" писав, в Дніпрі маленький котик застряг під дерев'яною підлогою тимчасового пішохідного переходу. Про це повідомляє інформаційний портал Інформатор.

Нагадаємо, загадковий труп крокодила до смерті налякав жителів українського села: що за чортівня.